Your solid concrete partner
NL - FR

Betongewelven

Gewapende betongewelven zijn de meest economische manier om op een snelle en efficiënte manier een monoliete betonvloer voor uw woning te bekomen.

Wij bieden U betongewelven van 15 cm of 17 cm hoog, onderzijde ruw of glad. Afhankelijk van de overspanning en de dikte van de eventuele druklaag kan een betonvloer met een draagvermogen tot 700 kg/m2 bekomen worden.

De ruwe gewelven worden achteraf bepleisterd, of afgewerkt met een vals plafond. Tijdens het plaatsen worden daarvoor de latten tussen de gewelven geplaatst waaraan het plafond gemakkelijk kan worden bevestigd. Ook voor kruipruimten is dit een ideale oplossing. Gladde gewelven kunnen op zichtbare plaatsen zoals kelder, garages en zelfs in moderne interieurs geplaatst worden. Als afwerking is een laagje verf of het bezetten met spuitpleister voldoende.Hoe gaan we te werk?

Op basis van uw architectenplan bezorgen wij u gratis een correcte offerte. Na uw akkoord komen wij, indien nodig, de afmetingen opnemen op de werf. Ons studiebureau maakt een legplan op en berekent eventueel poutrellen en balkjes indien u voor uw woning niet samenwerkt met een studiebureau.
Na ontvangst controleert u de maten op de werf en bezorgt ons uw goedkeuring. Onze ervaren kraanmannen plaatsen de gewelven op uw woning.Beschikbare types:

Technische gegevens Type 15 cm hoogte
Type 17 cm hoogte
BENOR
 Onderzijde  ruw of glad
 ruw of glad
 Lengte
 van 1.00 m tot 7.50 m
 van 1.00 m tot 8.00 m
   per 5 cm
 per 5 cm
 Hoogte  15 cm
 17 cm
 Breedte  60 cm
 60 cm
   passtukken 30 cm
 passtukken 30 cm
 Gewicht  230 kg/m²
 230 kg/m²
 Vulbeton  9 lit. / m²
 9 lit./m²
 Draagvermogen  druklaag voorzien:
 druklaag voorzien:
 350kg/m  vanaf 5.00 m
 vanaf 5.30 m
 500kg/m  vanaf 3.20 m
 vanaf 4.20 m
 Brandweerstandig  30 min. standaard
 60 min. standaard

Download plaatsingsvoorschriften