Your solid concrete partner
NL - FR

Prefab huiskelders

Een prefabkelder is dé oplossing om op een economische en snelle manier aan uw huis een nuttige kelderruimte toe te voegen. De constante temperatuur in de kelder is ideaal om voedingswaren beter te bewaren. Ook onder uw garage of tuinhuisje kunt u op deze eenvoudige manier een wijnkelder of tuinberging creëren. De toegang tot kelder wordt door u bepaald volgens de gewenste positie van de trapopening.


De prefabkelder met dragende functie is een technisch hoogstandje. Vervaardigd uit hoogwaardig machinaal getrild gewapend beton, voorzien van een buiten de wand uitspringende vloerplaat en wanden met dragende functie is hij uniek. De vloerplaat, met een minimale dikte van 150 mm, is opgevat als een algemene funderingsplaat welke alle op de kelder rustende belasting zonder vervorming overbrengt naar de onderliggende draagkrachtige grond.
De wanden, met dragende en lastverdelende functie, zijn licht konisch uitgevoerd, gewapend en korrosiebeschermde koudgetrokken Dramix staalvezels en berekend om, zelfs zonder de bijhorende afdekplaat zowel zijdelingse gronddrukken als bovenbelasting op te nemen en probleemloos op de vloerplaat van de kelder over te dragen.

Technische fiches


K1 Kelder met Funderings Functie
K2 Kelder met Funderings Functie
K3 Kelder met Funderings Functie

D1 Dragende Kelder
D2 Dragende Kelder

Er zijn ook grotere formaten verkrijgbaar ! 
K4 Kelder met Funderingsfunctie
K5 Kelder met Funderingsfunctie
K6 Kelder met Funderingsfunctie
K7 Kelder met Funderingsfunctie

 
Om na ta gaan of de prefabkelder met dragende functie zal voldoen aan uw gestelde eisen is het noodzakelijk dat de fabrikant een totaal inzicht bekomt van de inplanting en bovenbelasting van uw kelder. Na de studie van uw bouwprojectplannen en beoordelen van de resultaten van het grondonderzoek heeft het kelderteam u het nodige advies. In het geval van toepassing van speciale funderingstechnieken voor een gebouw waarin de kelder zal ingeplant worden of bij uitzonderlijke belasting op de kelder kunnen door dit zeer gespecialiseerde team, in samenwerking met de architect-ontwerper de nodige voorzieningen getrokken worden. De studiedienst staat steeds tot uw dienst voor het verlenen van dit advies tijdens de ontwerpfase van uw bouwplannen.