Your solid concrete partner
NL - FR

Waterzuivering

INDIVIDUELE AFVALWATERZUIVERING

Indien uw woning niet kan aansluiten op het rioleringsnetwerk, verplicht de overheid u een individuele waterzuiveringsinstallatie te plaatsen.  Er worden strenge eisen geformuleerd om de vervuiling door het lozen van ongezuiverd afvalwater tegen te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de technische dienst van uw gemeente of stad kan men u verder helpen betreffende eventuele financiële tegemoetkomingen of subsidies.  U kunt de gemeentelijke zoneringsplannen inzien via http://geoloket.vmm.be/zonering/map.phtml .  Ligt uw woning in een rode zone dan bent u verplicht zelf in te staan voor de zuivering van uw afvalwater door middel van een waterzuiveringsinstallatie.

Alle huishoudelijk afvalwater; douche, bad, wastafels, keuken, was -en vaatwasmachine moet worden gezuiverd.  Regenwater mag in geen geval in de zuiveringsinstallatie. Het propere water loost u rechtstreeks in een waterloop of gracht, of laat u in de bodem infiltreren.

Een waterzuivering met BENOR-keurmerk zal u garantie geven op voldoende zuivering volgens de EUROPESE NORMERINGEN die van toepassing zijn.    Zorg er dus voor dat uw investering binnen enkele jaren niet de verkeerde blijkt te zijn !!

Als onafhankelijk verdeelpunt voor waterzuiveringsinstallaties (IBA's) in Vlaanderen hebben wij er werk van gemaakt verschillende kwalitatieve systemen van dichter bij te bekijken. Zodoende kunnen wij de voor- en nadelen op een rijtje zetten en u het beste systeem voor uw situatie aanbieden :

Beton met BENOR-keurmerk :

BelleAqua 1-6 pers 
Ecopure Compact 4-5 pers

  Beton met VLAREM-keurmerk :

  Biopur 1-5 pers 

  Beton met WAALS-keurmerk
  Epuro 1-5 pers

  Kunststof met BENOR-keurmerk

  Biosafe 1-6 Pers 

  Neem vrijblijvend contact op voor uitgebreid advies, ook voor installaties met een grotere capaciteit.